Taxatie

De bank praat over de executiewaarde van een pand, de verzekering op basis van herbouwwaarde, de fiscus over de economische waarde, een verkoper over de verkoopprijs…. Een woning heeft verschillende waarden. Het lijkt soms of er over verschillende panden wordt gepraat. " Locatie, locatie, locatie", dat is veelal waar het bij taxeren om draait.

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de makelaar is het taxeren van een onroerende zaak.

Sinds 2010 eisen veel geldverstrekkers dat de taxatie van de woning via het nieuwe normeringsinstituut voor taxaties (NWWI) moet verlopen. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dit bijvoorbeeld een vereiste. Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Taxateurs aangesloten bij het NWWI moeten aan strenge voorwaarden voldoen én zijn tevens verplicht lid te zijn van een brancheorganisatie.

Op jouw verzoek schakelt WOON BETER – wbmakelaars een taxateur voor je in, die voor je aan het werk gaat. In bijna alle gevallen dien je deze kosten zelf te betalen. De kosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting.

Reacties zijn gesloten.